Olvasási idő: 2 perc

Miként működik egy édességgyártó manufaktúra? Hogyan lehetséges több százéves hagyományokat egy modern vállalati környezetben megőrizni és közben sikeresnek lenni?

Mindezekről is tanulhattak 7-8 évfolyamos FIT-es diákjaink, akik 2024. november 21-én egy rendhagyó tanulmányi kiránduláson ellátogattak Ausztriába, a Riegersburg mezővárosához közeli Zotter Csokigyárba. A hegyvidéki csokiparadicsomba lépve, amolyan „Zotter” hangulat tárult a fiatalok elé: sokoldalú, színes, izgalmas és merész. A látogatóközpont testközelből mutatta meg diákjainknak a manufaktúra rendkívül alapos és precíz működését, a kakaóbab termesztésétől a kész csokoládékig, valamint az alapító Joseph Zotter hitvallását, illetve a bio-termesztés fontosságát. A gyárlátogatást követően a vásárlásé volt a főszerep, szinte megszámlálhatatlan csokikülönlegességekből lehetett válogatni, és biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálta az ízlésvilágának megfelelőt.

Zotter az édességimádók mellett gondolt az állatkedvelőkre is, hiszen a csokigyár mellett egy állatsimogató is üzemel, amit nem lehetett kihagyni. Diákjaink a busz fedélzetén nem csak új ismeretekkel és élményekkel gazdagodva tértek haza, hanem rengeteg csokoládéval és bon-bonnal is.